DENOMINACIÓN DE ORIGEN DEL “QUESO TURRIALBA” EN LA CADENA DE LA PRODUCCIÓN Y LA COMERCIALIZACIÓN

Authors

  • Federico Rivera Romero Universidad de Costa Rica, Costa Rica

Keywords:

production, marketing, designation of origin, comparative advantage

Abstract

 The (Turrialba Cheese) plays a leading role when the Trademark Act confers the rights of designation of origin (DO). The process must surpass disagreements between employers, using the expertise of the World Intellec­tual Property Organization (WIPO) and make necessary adjustments to the observations made by different institutions. The efforts of the Farm Producers Association of Santa Cruz de Turrialba (ASOPROA) are directed in to rate this district as the home of Turrialba cheese, by the geographical designation of origin and to give added value in the chain production and marketing.

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Published

2012-10-14

How to Cite

Rivera Romero, F. (2012). DENOMINACIÓN DE ORIGEN DEL “QUESO TURRIALBA” EN LA CADENA DE LA PRODUCCIÓN Y LA COMERCIALIZACIÓN. Perspectivas Rurales Nueva Época, 10(20), 101-113. https://www.revistas.una.ac.cr/index.php/perspectivasrurales/article/view/10883

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Rivera Romero, F. (2012). DENOMINACIÓN DE ORIGEN DEL “QUESO TURRIALBA” EN LA CADENA DE LA PRODUCCIÓN Y LA COMERCIALIZACIÓN. Perspectivas Rurales Nueva Época, 10(20), 101-113. https://www.revistas.una.ac.cr/index.php/perspectivasrurales/article/view/10883

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